24 Temmuz 2015 Cuma

GRAMER (DİL BİLGİSİ) SORULARI ÇÖZERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?


Gramer soruları çözülmesi en kolay olan bölümlerden biridir çünkü sizden her konu için belli konuların detaylarını ve kurallarını bilmeniz istenmektedir. İlk bakışta çokmuş gibi görünen gramer konuları ve kuralları aslında hiç de o kadar fazla değildir.


Her dilde belli başlı kurallar vardır ve bu kurallar sınırlıdır. Gramer sınırlı kurallarla, sınır sayıda cümlenin kurulabildiği bir sistemdir aslında. Öncelikle gramer eğitimi alırken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır:

>> Çalıştığınız konuda hangi belli başlı yapılar kullanılıyorsa bilin, ayrıca ne tür yapılar kullanılamaz, bunlarda mutlaka bilin. Çünkü sorular bu şekilde oluşturulmaktadır. Örneğin tense çalışıyorsanız " By the time" hangi tenslerle kullanılır sorunsunu cevabını bilin ama aynı zamanda " By the time " görünce nelere elemeniz gerektiğini de mutlaka bilin ve seçeneklerde hemen eleme yapın.

>> Verilen soruda önce seçeneklere bakın. Bu hangi gramer konusunda sorulduğunu önceden biliyor olursunuz.
>> Gramer bölümünde çok hızlı olmalısınız. Seçenekleri elemeye mutlaka önceden alışmış olun. Bu kısmı hızlıca geçip, paragraf sorularına ve Close test kısmına ağılık vermelisiniz.
>> Önceden bol bol gramer testi çözün. Önce her konu için tek tek ama sonra karışık gramer testleri çözün.

DİKKAT :
Gramer sorusu çözerken kelime anlamına takılıyorsanız YANLIŞ YOLDASINIZ demektir ! Gramer sorularını çözmek için cümleyi anlamak gerekmez.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder