23 Temmuz 2015 Perşembe

İngilizce Test Çözüm Teknikleri

İNGİLİZCE OKUMA VE PARAGRAF SORULARINDA
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAĞLAÇLAR
Eğer size verilen paragraf veya cümlede "that is", "in other words", "namely", "that is to say" bağlaçları kullanılmış ise daha önce verilen cümlenin açıklaması verilmiş demektir. Bu bağlaçları gördüğünüz zaman önceki cümle ile ilgili soru beklemelisiniz. Bu bağlaçların yardımı ile sadece paragraf veya okuma soruları değil, ayrıca verilen cümleyi en iyi tamamlayacak cümleyi bulma soruları da çözülebilir. Örneğin eğer bize "That is" gibi bir bağlaçtan önceki cümlenin ne olduğu soruluyorsa soruyu çözmek gayet kolaydır.
Örnek
............................ That is, he was punnished to be executed.
a) The murderer was sentenced to death.
b) The murderer was arrested
Bu bağlaçların Türkçe tam karşılıkları şöyledir: >> That is = yani...
>> On other words = başka bir değişle >> Namely = yani >> That is to say = diyeceğim o ki, yani Örnekler: - The murderer was sentenced to death. That is, he was punnished to be executed.
" sentenced to death = punnished to be executed"
- All the newspapers were trying to influence the minister. In other words, they were trying to change his mind.
"influence the minister = "change his mind" - All the newspapers were trying to influence the minister. Namely, they were trying to change his mind.
"influence the minister = "change his mind"

YDS & E-YDS SINAVLARINA
TEK BAŞINA HAZIRLANMAK


Yazar
Kendi kendinize çalışarak KPDS ve ÜDS sınavlarında başarılı olmak veya istenen puanı almak korkulduğu kadar zor değildir. Elbette bir öğretmen ile yapılan çalışma daha kolay olacaktır ancak, bu imkana sahip olmayanlar veya bir kursa gidecek vakti olmayanlar da doğru eğitim malzemesi ve yöntem ile istediklerini elde edebilirler. NEREDEN BAŞLAMALI? KPDS ve ÜDS sınavlarına girmek isteyenlerin çoğu kelime haznelerinin zayıflığından şikayet ederler. Ancak kelime ezberlemeye başlayarak sınava hazırlık yapılmaz. 1) GRAMER ÇALIŞIN İngilizce seviyeniz Intermediate ve üstü ise kendi kendinize gramer çalışabilirsiniz. Önce İngilizcede isim, sıfat, zarf, fiil, zamir, clause gibi temel kavramların ne olduğunu hatırlayın. Gramer çalışmaya ondan sonra başlayın. Örneğin, TIME CLAUSE, ADJECTIVE CLAUSE, NOUN CLAUSE terimlerin ne anlama geldiğini bilin. Sitemizde GRAMER TERİMLERİ adlı bir sayfa hazırlayacağım ve yakında yayınlayacağım. HANGİ KİTAP DAHA UYUGUN? Kitapçılarda bir çok gramer kitabı bulmak mümkün ancak tartışmasız Cesur ÖZTÜRK hocanın iki kitabı bana göre öne çıkıyor.
 FUNDEMENTALS OF ACADEMIC ENGLISH : Sadece Gramer Kitabı - CESUR ÖZTÜRK
 SYSTEMATIC APPROACH TO KPDS & ÜDS : Gramer ve Sınav hazırlık -- CESUR ÖZTÜRK
 İNGİLİZCE DERS NOTLARI : GRMAER ÖZETİ VE İP UÇLARI - AHMET AKIN Bu kitaplardaki konular sırası ile takip edilmeli ve konu testleri çözülmelidir. 2) SINAVI TANIYIN, SORU TÜRLERİNİ BİLİN KPDS ve ÜDS soru türlerini ve soruların çözüm yollarını öğrenin. Sizi neyin beklediğini bilerek ve soruları nasıl çözmeniz gerektiğini bilerek hareket etmek çalışmanızı kolaylaştıracaktır. Seçenekleri elemeyi de öğrenmeli ve bol bol uygulamalısınız.
 İNGİLİZCE SINAV TEKNİKLERİ :
Bu kitap adından da anlaşılacağı gibi size teknikler vererek işinizi kolaylaştırır. Kitapta verilen teknikler gerçek KPDS soruları üzerinde uygulanmıştır. Sınava hazırlananların teknik ve taktik açısından eksiklerini giderecek ve bakış açılarını değiştirecek bir kitaptır.
3) OKUMA ÇALIŞMASI YAPIN Okuma çalışması yaparken düz metin değil paragraf soruları okumalısınız. KPDS'de her paragraf ile ilgili 5 soru soruluyor ve sorulardan bazı yorum bazıları ise doğrudan çıkarım sorularıdır. Okuma soruları ile ilgili teknik bilgileri İP UÇLARI kısmında bulabilirsiniz. HANGİ KİTAP DAHA UYGUN ? Bana göre Hakkı Mirici hoca'nın
İNGİLİZCE OKUDUĞUNU ANLAMA REHBERİ oldukça iyi bir hazırlık kitabı. Eğer mümkün ise bu kitabı almanızı ve çalışmalarınızı bu kitap üzerinden yapmanızı öneririm. Sürekli paragraf sorusu çözmek pek yeterli değildir çünkü deneme yanılma yolu ile öğrenmek uzun süre alacaktır ve mutlaka bir öğretmen gerekir. 4) KELİME ÇALIŞMASI YAPIN Kelime çalışması yapmanın bir çok yolu var. Sitemizde KPDS ve ÜDS 'de en çok çıkan kelimeler ve açıklamaları adlı anlatımları bulabilirsiniz. Ama kelime öğrenmek kolay, akılda tutmak ise zordur. Kelimeleri akılda tutmanın yolu, onlarla ilgili metinler, cümleler okumak ve bir anı sahibi olmaktır. Bu konuda uzman olmadığım için sadece bildiğim ve beğendiğim kitap olan
İNGİLİZCE KELİME DAĞARCIĞINI GELİŞTİRME REHBERİ 'ni öneririm. 6) BOL BOL SORU ÇÖZÜN Gramer testleri çözüyorsanız önce konu testleri ile başlayın. Böylece hangi konularda sorununuz olduğunu anlayabilir ve derhal müdahale edebilirsiniz. En son tüm konuları içeren gramer tarama testleri çözün. Soruları cevaplarken neden a değil? neden b değil , vs gibi sorularıda sorup cevap verebildiğinizden emin olun. Yani seçenekleri doğru eleyebildiğinizi tespit edin. Bazı sorularda doğruyu bulmak ve bazı sorularda ise yanlışı bulmak kolaydır. Siz her iki yöntemi de kullanmaya alışın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder